Bewust in het leven staan

Dit ben ik. Laura.

Een ezel stoot zich geen 3 keer aan dezelfde steen, ik wel. Na 3 keer besloot ik het over een andere boeg te gooien en ging ik echt luisteren naar mijn lichaam. Ik kreeg rust in mijn hoofd en lijf, voelde beter waar ik zelf behoefte aan had en voelde mij energieker.

We worden als voelers geboren en als denkers grootgebracht.


In de maatschappij waar presteren de norm is zijn we niet meer gewend om te luisteren naar ons lichaam. We zijn het contact met het lichaam kwijt waardoor we de signalen die het lichaam ons geeft niet meer herkennen. Laat staan om ernaar te handelen.

 

Het gaat om de verbinding tussen hoofd en lichaam, voelen dus.

In de 15 jaar dat ik in verschillende branches vooral administratief bezig was, liep ik letterlijk en figuurlijk steeds vast. Mijn lichaam gaf duidelijk aan dat ik meer beweging nodig had. Niet alleen fysiek maar ook mentaal. Ik had het nodig om te onderzoeken waardoor ik vast liep en waar ik van opknapte.

Dat leerde ik bij de Haptotherapeut.

Zij leerde mij door gesprekken, ervaringsoefeningen en vormen van aanraken weer te voelen dat ik niet alleen een hoofd maar ook een lichaam had.
Ik kreeg weer verbinding tussen mijn hoofd en lichaam.
Leerde weer bewust in het leven te staan. 

 

Ruim 10 jaar heb ik met veel plezier volwassenen, (hoogbegaafde) kinderen en hun ouders begeleid.

 

Tijdens deze begeleidingen ontdekte ik dat het bewust worden van ons voelende vermogen niet alleen gaat over ons lichaam maar ook over hoe we in het leven staan en welke keuzes we maken. Wat je belangrijk vindt en met wie je wilt omgaan.

Ik besloot daar meer over te willen weten en te leren.

 

Tijdens de cursussen ‘Begeleiden in de Natuur’ de ‘Natuur als Apotheek’ en ‘Natuurvoeding’ en heb ontdekt dat ik zelf onderdeel ben van de natuur.
Recent heb ik de nascholing ‘De verbinding tussen darmen en brein’ gedaan. Ook een bewijs dat ons hoofd en lichaam een zijn en dat we zelf invloed hebben op hoe we daarmee omgaan.  

 

 

Door mij te verbinden met de natuur, beter te luisteren naar de signalen van mijn lichaam en bewust te zijn waar ik mezelf mee voed, ervaar ik meer rust, behoud ik meer focus en voel ik mij vitaler.

 

Juist deze combinatie, waar ik zelf zo in geloof, pas ik nu toe in mijn praktijk, vandaar De Natuurlijke Verbinder

 

Ik help creatieve snelle denkers weer overzicht en rust in hun hoofd en lichaam te krijgen.

Naast individuele begeleiding geef ik regelmatig cursussen ‘De Natuur Ben jij’. In 4 middagen leer jij meer over jezelf door je te verbinden met de natuur en jezelf. 

Daarnaast ben ik docent en mentor bij Esoterra en geef ik les in de BodyMind Coach opleiding

 

Benieuwd hoe ik jou kan helpen?