Over mij

Dit ben ik. Laura.

De wereld een beetje mooier maken door zorg voor de natuur, zoveel mogelijk duurzaam te leven, bewust te kiezen voor voeding waar ik van geniet en lekker veel te bewegen.

Zoals ik nu in het leven sta is niet altijd zo geweest.

Na mijn middelbare school ben ik gaan werken bij een bank. Daar kwam ik na 9 jaar letterlijk vast en in overspannen toestand thuis te zitten. Met behulp van een psycholoog en haptotherapeut, koos ik voor een andere weg. Doen wat ik leuk vind, theater maken. Na die opleiding ging ik werken bij de AVRO waar ik met veel plezier heb gewerkt bij kindertelevisie. Een leuke baan maar ook dat gaf niet de voldoening waar ik naar op zoek was.

Opnieuw naar de haptotherapeut, die wees mij 16 jaar geleden de weg naar dit vak. Na deze studie heb ik ruim 10 jaar met veel plezier volwassenen,  (hoogbegaafde) kinderen en hun ouders begeleid.

Tijdens deze begeleidingen ontdekte ik dat het bewust worden van ons voelende vermogen niet alleen gaat over ons lichaam maar ook over hoe we in het leven staan en welke keuzes we maken. Wat je belangrijk vindt en met wie je wilt omgaan.

Ik besloot daar meer over te willen weten en te leren.

Hoe?

Ik heb verschillende cursussen gedaan ‘Begeleiden in de Natuur’ de ‘Natuur als Apotheek’ en  ‘Natuurvoeding’ en heb ontdekt dat ik zelf onderdeel ben van de natuur.

Door mij te verbinden met de natuur, beter te luisteren naar de signalen van mijn lichaam en bewust te zijn waar ik mezelf mee voed, ervaar ik meer rust, behoud ik meer focus en voel ik mij vitaler.

Juist deze combinatie, waar ik zelf zo in geloof, pas ik nu toe in mijn praktijk, vandaar De Natuurlijke Verbinder

In mijn vrije tijd:
– vind je mij in mijn tuin en word ik helemaal blij als ik zevenblad en brandnetel pluk en daar een heerlijke pesto en soep van maak.
– houd ik van gezond eten maar soms moet ik gewoon een zak chips leegvreten en je kunt mij echt wakker maken voor ‘crêpe suzette’, dat doet mij denken aan vroeger toen mijn vader mij in Frankrijk leerde zwemmen en ik dat toetje als ‘beloning’ kreeg.  
– voel ik mij echt volledig vrij als ik mijn fietstassen kan vullen met kleding en lekker eten en door ons prachtige land mag fietsen en maar zien waar ik uit kom.
Verder was mijn leukste vakantie ‘fietsen naar Parijs’ en is mijn droom om naar Rome te fietsen.

Daarnaast mediteer ik dagelijks (meditation moments app), luister ik met veel plezier naar podcasts (Oersterk) en vind ik het prettig om mij te informeren via de nieuwsbrieven van aHealthylife en Rineke Dijkinga.

 

Laura met fiets

Dit zeggen cliënten over mij

Laura kan met veel warmte en begrip op de juiste momenten doorvragen of je door oefeningen vriendelijk met iets confronteren, daardoor lukt het om dingen te verwerken die ver weggestopt waren.

Laura kan goed aansluiten in gesprek en kan op een heldere manier de vinger op de zere plek leggen.

Laura is heel eerlijk in haar behandelingen. Ze is helder in haar verwachtingen en geeft jou de regie in het proces.

Laura luistert echt en past de begeleiding daar naadloos op aan. De oefeningen die ze geeft zijn heel praktisch en passend bij mij.

Laura heeft een groot invoelend vermogen, waarmee ze me heeft geholpen mezelf beter te voelen.

 

 

Ik ben tevens verbonden aan Synergos Nederlandse Vakopleiding Haptonomie in Amersfoort. Daar werk ik als haptotherapeut, praktijkcoördinator, docent en supervisor.